Forleden skrev jeg et indlæg om næsearbejde, ude som inde (du kan læse indlægget her). I dag handler det stadig om mentalstimulering, og det handler stadig om næsearbejde.

Kioko er lidt forstyrret i de her dage – jeg tror der er en højløbsk tæve i nærheden af hvor vi bor. Han får hvertfald slet ikke tisset når vi er ude og gå, da det bare handler om at snuse, snuse og atter snuse. Det betyder også, at jeg har en meget forstyrret hund herhjemme – og det kræver altså mentalstimulering!!!

I dag tog jeg nogle små æsker og lagde et stykke pølse i én af æskerne. Så handler det om for Kioko, at overbevise mig om, hvilken af æskerne pølsen er i! Han er ikke ret god til det, da han bare satser på én æske, men man skal jo lige lære det. Jeg har lavet to videoer, hvor I kan se hvordan vi “leger”. Selvom han ikke er super god til det, er det alligevel fantastisk næsearbejde, og nu har jeg ENDELIG en hund der er mentalstimuleret og har ro til at få lidt søvn. Også en perfekt beskæftigelse før nytårsaften, hvor det også er en fordel med en velstimuleret hund!

Hvad gør I i morgen for at hunden er godt stimuleret før nytårsaften? Jeg tænker at vi skal en tur i skoven og gå tur (sammen med tusinder af andre hundeluftere), også skal Kioko nok lege lidt med noget aktiveringslegetøj om eftermiddagen.

Vi skal ud til nogle venner og holde nytårsaften – og Kioko er selvfølgelig også inviteret med. Jeg ville ALDRIG lade min hund være alene hjemme nytårsaften. Heller ikke selvom han ikke er nytårsræd.

Godt nytår, kære læsere!