Jeg faldt lige over DKKs liste over mest populære hunderacer i 2014. Den får I lige her:

1. Labrador retriever

2. Schæferhund

3. Golden retriever

4. Bichon havanais

5. Coton de tulear

6. Rottweiler

7. Cavalier king charles spaniel

8. Fransk bulldog

9. Ruhåret hønsehund

10. Engelsk Cocker spaniel

Kleiner Münsterländeren kommer nok heller aldrig med på listen over top 10

Kleiner Münsterländeren kommer nok heller aldrig med på listen over top 10

Det er faktisk de samme 10 hunderacer der ligger i top 10 i 2014, som det var i 2013. De 5 mest populære racer ligger endda i samme rækkefølge! Men det kommer egentlig ikke bag på mig at både Labrador- og Golden retriever ligger helt i top!

Listen ovenfor gælder dog kun DKK registrerede hunderacer – det forklare måske hvorfor en race som Chihuahua ikke står på listen.

Schæferen er virkelig blevet en populær hund i de sidste år. Men taget i betragtning at en Schæfer er en forholdsvist krævende hund, er det så en hund for den helt almindelige dansker???

Jeg elsker at der findes så mange forskellige hunderacer, fordi mange af racerne stadig bevare deres originale egenskaber. Mange af disse egenskaber bliver desværre nedtonet når hundene bliver avlet til hr. og fru. Danmark. Intet ondt om, at have en Labrador eller Golden uden at bruge den på jagt (for det er de jo blevet avlet til nu), men jeg elsker at se hunde i deres rette element!

Hvad tænker I om listen? Listen bærer præg af at det kun er DKK registrerede hunde, ellers havde den nok set meget anderledes ud i mine øjne.

Kilde: Dansk Kennel Klub