Foråret er langt om længe over os. Men med forår kommer flåter, og de sygdomsbærende væsner er farlige for vores hundes sundhed.

Sidste år brugte jeg Bravecto til at forebygge flåtbid. Det har jeg tænkt mig at gøre igen i år, og i forbindelse med, at jeg i dag giver Kioko sin første Bravecto i år, vil jeg lige slå et slag for tabletten.

Bravecto er en af mange måder at forebygge flåtangreb på hund og kat. Modsat mange andre forebyggelsesmetoder gives Bravecto ikke som nakke-pipette, men som tygge-tablet. Min erfaring er, at Bravecto virker ligeså godt, omend ikke bedre, end nakke-pipetterne.

Og min erfaring underbygges af en række studier der viser, at over en 12-ugers periode holder Bravecto tablettens effekt tæt på 100 % af sin virkning i hele perioden, mens Frontline til sammenligning effekt var noget lavere i alle uger (Rohdich, Roepke & Zschiesche (2014)).

I selv samme studie havde de hunde der var behandlet med Bravecto præcis ligeså stor en risiko for bivirkninger, som de der var behandlet med Frontline. Der er altså ikke større risiko forbundet med at bruge Bravecto, end ved den lignende pipette.

Husk endnu engang at forebyggelse er bedre end behandling – og de sygdomme som flåterne bærer på kan være utroligt, utroligt farlige!

Bravecto er, som nævnt, en tyggetablet, som selv min utroligt kræsne hund godt vil spise. Tabletten gives hver 3-måned for at opretholde virkningen. Jeg giver ikke Bravecto i vinterperioden, hvor forekomsten af flåter er relativt lille.

Bravecot

Bravecto fås hos langt de fleste dyrlæger. Indlægget er ikke sponseret!