For mange hunde er nytårsfyrværkeriet meget utrygt, og mange hunde bliver næsten paniske over larmen og lysene fra fyrværkeriet. Jeg er en heldig hundeejer, for Kioko er nærmest ligeglad med fyrværkeri, hvilket gør livet nemmere for mig – men det betyder ikke, at jeg ikke arbejder for, at han ikke bliver bange for nytår denne gang. Nytår kan jo i sin fulde aktion kun trænes én gang om året.

Denne ene gang om året, skal hunden ikke skældes ud for at ligge i sofaen eller sengen, selvom den normalt ikke må. Din hund har brug for tryghed!

Denne ene gang om året, skal hunden ikke skældes ud for at ligge i sofaen eller sengen, selvom den normalt ikke må. Din hund har brug for tryghed!

Der er heldigvis hjælp at hente, hvis din hund er en af dem, der ryster og sitre, klæber sig til sin ejer, gemmer sig under sofaen, halser eller bare slet ikke kan finde ro.

Jeg anbefaler, at man i god tid før nytårsaften lydtræner sin hund.

denne hjemmeside, kan du downloade en GRATIS og LOVLIG lydtræningfil til nytårstræning af din hund. Jeg anbefaler, at man lytter til introduktionen før man bruger lydene, for at vide hvordan man gør det rigtigt.

Udover at lydtræne hunden har jeg nogle små og enkle råd til, hvordan du kan forebygge nytårsangsten:

Ignorer fyrværkerilydene og afled hunden med leg, kødben og lignende
Straf aldrig hunden for at være bange
Spil musik – ikke højt – men bare for at støjen fra fyrværkeri mindskes. Træk eventuelt gardiner for
Hold altid hunden i snor, så den ikke stikker af i frygt
Motioner hunden rigeligt nytårsaftensdag, så den der godt træt om aftenen
Lad ikke hunden være alene – sørg for at den altid har mulighed for at finde dig