Indlægget indeholder reklame/affliiate link

Som aktiv hundefører på agilitybaner rundt omkring opleves negle som noget af det der aller oftest giver anledning til (små)skader. Det er derfor vigtigt at understrege vigtigheden af at klippe negle på hundene, også selvom det “bare” er familiehunde.

Nogle hunde HADER at få klippet negle, og for dem er det nogle gange nødvendigt at konsultere dyrlægen for at få hjælp. Hvis man selv har mod på at klippe neglene, synes jeg det er den bedste løsning, da det således sker i trygge rammer – hjemme ved jer selv.

Nedenfor er en rigtig fin tegning der viser, hvorledes negle skal klippes og vedligeholdes:

kloklippning

Illustrationen viser, hvordan det grå område, som er blod, trækker sig tilbage når neglen klippes regelmæssigt. Når neglen ikke klippes, trækker blodet sig også længere ud i neglen, og man kan således ikke umiddelbart klippe neglen helt kort. Det er vigtigt ikke at klippe for meget af neglen, da det kan komme til at bløde afsindig meget og have svært ved at stoppe igen. Så klip hellere oftere, men mindre stykker af. Hvis man klipper for meget af, skal man holde øje med om blødningen stopper relativt hurtigt – hvis ikke, skal man tage til dyrlægen.

Hvor ofte man skal klippe neglene er imidlertid meget individuelt, da nogle hunde slider sine negle mere end andre.

Vi bruger en neglesaks som nedenviste fra Buster. Det vigtige er, at saksen klipper skarpt, så man ikke river i neglen – det føles ubehageligt for hunden, så jeg synes faktisk at man bør udskifte sin neglesaks løbende, for at sikre sig at den er god nok.

Neglesaks

Denne neglesaks fås blandt andet hos Dogshop, og koster kun 89 kroner.

Hjemme hos os skal jeg i øvrigt ikke prale af at klippe negle – det har jeg slet ikke nerver til. Jeg gør faktisk Kioko mega nervøs hvis jeg skal klippe hans negle. Derfor har Daniel overtaget tjansen og jeg holder mig langt væk når der skal klippes negle. Kioko kan helt sikkert mærke på mig, at jeg HADER at klippe negle – så det er simpelthen ikke noget jeg bør ordne.