Så kommer det tredje indlæg i serien “Lær at forstå din hund”, som er indlæg der handler om hundens sprog og kommunikation med såvel andre hunde som andre mennesker.

Vi mennesker, taler et helt andet sprog end vores hunde, og derfor kan der opstå konflikter, hvis vi ikke lærer hundens sprog at forstå. Du kan læse to indlæg om hundesprog, om de dæmpende signaler her, og om de truende signaler her.

Vores sprog, kan for hunde opfattes helt forskelligt fra, hvordan vi mennesker opfatter det – vi har forkerte signaler! Derfor er det vigtigt at kende nogle store forskelle mellem hundes og menneskers sprog.

Mennesker holder øjenkontakt. Det gør hunde ikke – øjenkontakt er ikke særlig venligt i hundeverdenen, og øjenkontakt med en utryg hund bør derfor undgås (medmindre det er din egen hund, og du har lært hunden øjenkontakt som dæmpende signal).

Gå direkte mod en hund. At gå direkte mod en, især fremmed, hund er ikke særlig venligt. Hunden vil føle, at du virker truende på den og føle sig utryg. Hvis hunden står bundet foran et supermarked råder jeg derfor altid folk til, at gå en stor bue udenom, for at vise dæmpende signaler til hunden.

Smile. Det kan lyde skørt, men når du smiler med alle dine tænder, viser du din hund tænder, og det er altså meget truende i hundens øjne (de fleste hunde kan skelne på et menneske- og et hundesmil).

Stå foroverbøjet over hunden. For mange hunde kan dette virke ekstremt grænseoverskridende – dette gælder også Kioko, når det handler om relativt fremmede mennesker.

Sørg generelt for, at kende hundes dæmpende og truende signaler, for at forstå hvordan hunden også ser på os mennesker. Hunden forstår jo ikke, at vi taler forskellige sprog!!!