Forleden fik I et indlæg om, hvordan man starter på klikkertræning. Har I mon fået fat i en klikker, og har I fået delt nogle kliks og belønninger ud? Hvis ja, så er I godt på vej til at træne med klikker, og I kan allerede begynde at klikkertræne den første adfærd.

Du har sikkert allerede lært din hund at “sidde”. Men denne øvelse kunne du ligeså godt have brugt klikker til at indlære (du kan indlære sit som herunder, eller du kan bruge en anden kommando at indlære).

Indlær sit med klikkertræning:

1. Hunden sætter sig frivillig ned og får et klik i samme sekund den sidder. Godbidden kommer selvfølgelig efter klikket som sædvanligt (altid belønning efter klik). Gentag dette mange gange!

2. Sig “sit” i samme sekund hunden sætter sig ned frivilligt (som før, men giv kommandoen lige før klikket). Gentag øvelsen 20-30 gange.

3. Sig “sit” lige før hunden sætter sig ned frivilligt.

4. Sig nu “sit” før hunden selv vil sætte sig ned. Husk at du kun skal give kommandoen, når du næsten er sikker på, at hunden sætter sig ned på din kommando. Klik og beløn (og gentag, gentag, gentag)…

5. Når hunden har lært at “sit” betyder klik og godbid, vil den formentlig sætte sig foran dig hele tiden for at få en godbid (ja, de er kloge de hunde). Men når hunden har lært, at den skal sætte sig på kommandoen “sit”, skal du kun klikke og belønne når du har bedt den om det. Det betyder altså, at hunden ikke skal have en godbid hver eneste gang den kommer og sætter sig foran dig.

Klikkertræning kan bruges til at indlære alle mulige forskellige kommandoer og øvelser. Hvis din hund ikke reagere på klikket, kan du vende tilbage til det første skridt i klikkertræningen igen her.

Kioko.ny