Går du rundt med overvejelserne om, at anskaffe en hund? Hvis ja, så er dette indlæg præcis rettet mod dig! Min mening med dette indlæg er ikke, at bedømme om du skal have hund eller ej, men at forsøge at vejlede dig til at tage det rigtige valg.

390454_3057974725820_1156935922_33350837_2016400279_n

Der er mange overvejelser man skal gøre sig inden man køber hund nogle af disse har jeg listet nedenfor:

  • Har du tid? Hunden er et flokdyr og har brug for at være sammen med deres familie. Derfor er det vigtigt at overveje, hvor meget din hund skal være alene hjemme, og hvor meget tid du har til at aktivere og stimulere din hund.
  • Passer en hund ind i din hverdag? Hunde elsker vante omgivelser og rutiner. Derfor er det også vigtigt at overveje, om du har mange skiftende eller lange arbejdstider/dage, rejser meget og lignende.
  • Hvad har du plads til? Bor du i en etværelseslejlighed på 4. sal er det måske ikke en Grand Noir eller Schæfer der er det oplagte valg for dig. En hund har ikke godt af at gå på trapper så overvej lige, hvis du skal bære din store Schæfer på 35 kg op og ned fra 4. sal!
  • Har du børn eller har du planer herom? Børn ELSKER hunde og mange hunde er også vilde med børn. Det er imidlertid vigtigt at overveje om hunden passer ind i din hverdag. Hunden skal lærer at omgås børn ligesom børn skal lærer at omgås hunde. Husk altid, at selvom barnet vil have en hund er det altid den voksnes ansvar!
  • Har du råd til at have hund? Det er omkostningsfyldt at have hund. Jegselv er studerende og har valgt at have råd til hund – men det betyder også at jeg ikke køber det dyreste tøj og går i byen hver weekend. Det koster penge i mad og udstyr, men dyrlægeudgifter og forsikringer er også noget der koster mange penge! Du skal overveje om du har råd til det, hvis din hund (i værste fald) kommer slemt til skade og skal til dyrelæge!

Når du har overvejet ovenstående og MANGE andre spørgsmål begynder næste trin i din process om at anskaffe sig en hund. Hvilken hund skal det være? Skal den have stambog eller være en blanding? Skal det være en tæve eller hanhund? Skal den være stor eller lille?

Der er mange overvejelser når du leder efter den helt rigtige hund, men husk at et hundeliv kan vare mange år (heldigvis!), og at den proces om at finde den rigtige hund altså er et valg for en lang årrække. Min foreslag er, at du tager på en af Dansk Kennel Klubs udstillinger og oplever nogle forskellige hunderacer inden du beslutter dig. På udstillingerne har du mulighed for at møde mange forskellige hunde og hundeejere og danne et indtryk af hvad du vil gå efter (du kan se oversigt over DKK udstillinger her). Derefter synes jeg at du skal tage ud og besøge en kennel eller avler og opleve hvordan de arbejder med deres hunde og hvilke værdier der er vigtige i deres avl!

Jeg kunne tale om vigtige forhold før du køber hund i timevis, så derfor vil jeg efterlade jer med nedenstående links til videre research. Men husk at din hund har kun dig og den ønsker at være sammen med dig i hele sit liv!!!

Nyttige links før du køber hund:

Er du klar til hund?

Før du køber hund

Hvor kunne du?

Før du køber hund – kursus