Jeg ved godt at jeg spammer jer med hvalpeindlæg, og hvis I ikke kan tåle det, så skal I nok ikke læse med på bloggen det næste LANGE stykke tid. For der kommer til at gå meget hvalp i den – dét kuld hvalpe, som jeg har været skrevet op til i næsten 1 år, er nemlig kommet til verden, og der kom også en hanhvalp til mig.

En hundehvalp for os, er et nyt familiemedlem. Derfor har vi også haft mange overvejelser om hund nr. 2. Jeg ville gerne have en hund mere, der kunne blive legekammerat for Kioko, og jeg ville gerne have en hund mere at løbe agility med.

Hvilke tanker har vi haft om hund nr. 2?
At have to hunde betyder selvfølgelig, at den lille vil blive præget af den store – men jeg tror altså ikke på, at Kioko opdrager nogen som helst – det er han ikke hunden der gør! Men at præge er også, at være rolig når der sker noget “farligt”, at slappe af når man er alene, og meget mere

Kioko skal lærer at blive hjemme når mig og baby tager til træning, ligesom baby skal lærer at være alene hjemme når Kioko tager til træning. Hvem bliver det hårdest for? Ja, jeg tror faktisk Kioko, for han VED godt at han går glip af noget virkelig sjovt, når jeg kører til træning med hundehvalpen. Det er heller ikke sådan, at jeg altid kun kan have en hund med, men jeg synes at de har godt af at lærer, at man ikke altid kan komme med.

Mange har fortalt mig, at når jeg vælger 2 hunde med samme køn, skal jeg passe på egen-køns-aggression, men eftersom Kioko overhovedet ikke bestemmer over nogen, ja, ikke engang over sig selv, så har jeg svært ved at se ham ville bestemme over hvalpen. Jeg håber heller ikke at hvalpen kommer til at “trumle” Kioko, for han er virkelig nem at bestemme over.

Det aller vigtigste for mig er, ikke at glemme “den gamle hund”. Der kan hurtigt gå meget hundehvalp i den, men Kioko var her altså først! Derfor får Kioko også fortsat sine ugentlige agilityaftener for sig selv (de fleste uger i det mindste), og får også lov at nyde godt af ALT den miljøtræning min lille hvalp skal opleve i den første tid.

Kioko skal skam nok få rigeligt med mentalstimulering mens hvalpen er hvalp!

Kioko5

En træt hvalp er en glad hvalp <3