For snart 14 dage siden var Kioko til kiropraktor. Han skal afsted igen på onsdag, og jeg er ikke just optimistisk – desværre.

Jeg synes ærlig talt ikke, at der er noget som helst der har ændret sig i løbet af de sidste 14 dage. Og i dette tilfælde gælder det gamle ordsprog “intet nyt er godt nyt”, altså ikke rigtigt!

Da vi var til kiropraktor i forrige uge, spurgte jeg naturligvis ind til, hvilken sele kiropraktoren ville anbefale. Jeg synes udvalget er seler er jævnt uoverskueligt, og at det kan være svært at gennemskue hvad der egentligt er en god sele.

Rikke Wriedt, kiropraktoren, fortalte mig at hun var ret vild med selen ‘Front Range’ fra Ruffwear. Jeg fortalte at jeg hidtil havde brugt Julius K9 powerselen, men den syntes hun ikke var nær så god som Ruffwear, da den giver en ringe skulderfrihed i forhold til Ruffwear selen.

Så jeg tog fluks ud til Dalum Dyrehandel, som i øvrigt er Odenses bedste dyrehandel hvis du spørger mig, og købte selen. Du kan også købe den på deres hjemmeside, her!

Inden jeg købte den var jeg lidt kritisk i forhold til “montage” af selen. Jeg skal bruge seler der er hurtige at få af og på, da mine hunde går tur 3-5 gange hver eneste dag, og derfor får selerne af og på meget ofte. Jeg blev overrasket over, hvor nem den var at tage af og på, og at selv Kioko, der hader at få sele af og på, fandt sig i det ret hurtigt. Samtidig kan jeg tydeligt se, hvad Rikke mente med skulderfriheden. Kioko kan bevæge sig meget mere frit med den sele på – ikke at det ser bedre ud, for jo “bedre” han bevæger sig, jo mere kan jeg se fejlen i hans bevægelser….

Selen er let i vægt, fås i mange farver og er nem at justerer. Hvad jeg især er vild med er, at hundetegnet kan fastgøres et sted på selen, hvor den ikke kommer til at rasle – det er noget jeg sætter særlig meget pris på, da vores hunde jo har en markant bedre hørelse end vi mennesker har, og at det rasleri må være utroligt irriterende i længden for dem! Du kan se hvordan hundetegnet skal sidde på billedet herunder:

Indlægget er IKKE sponsoreret, men billederne er lånt fra www.ruffwear.com!