Forleden skrev jeg et, læser-populært, indlæg som jeg kaldte “Hvad skal vi egentlig med DKK?” som du kan læse eller genlæse her. Indlægget er skrevet som opråb til DKK om at vågne op og tænke på hundendes sundhed. For hvis DKKs vigtigste formål ikke er hundenes sundhed, hvad er det så?

Jeg har altid været fortaler for DKK, for stamtavle hunde og for at bibeholde racernes egenskaber.

Men når avlen med stamtavle efterhånden er ligeså ringe, som avlen uden, hvorfor skal man så støtte stamtavlerne og dermed DKK? Den organiserede avl indenfor visse racer er jo, desværre, ligeså fyldt med Brachycephale hunde som avlen uden.

Jeg har altid haft ønske om at anbefale folk at gå efter stamtavlen, som en eller anden form for kvalitetsstempel (hvis der da findes sådan noget for avl), men jeg synes faktisk ikke det er et kvalitetsstempel for disse hunde. Måske er hundene endda overtypet så meget, så det er de værste af typerne?

Og selvom det er et kæmpe problem, og jeg ikke synes at DKK gør en sk… for at bekæmpe problemerne og hjælpe vores dyr, så vil jeg alligevel altid anbefale hvalpekøbere at købe en hund med tavle – men jeg vil ikke anbefale ham/hende at købe en Fransk Bulldog, en Mops eller en Engelsk Bulldog, selvom det er SKØNNE racer med mange fantastiske karaktertræk. Jeg er da selv vild med den Franske Bulldogs evigt ivrige og glade sind, men det hænger ikke sammen med at de skal have vejrtrækningsproblemer, det gør det bare IKKE!

Desværre tror jeg, at mange af avlerne stadig ikke anerkender problemet, og når ikke avlerne gør det, er det svært at ændrer på noget. Her mener jeg, at DKK burde gå forrest…

Så endnu engang ender vi med spørgsmålet:

“Hvad skal vi egentlig med DKK?”

Eksempel på lukkede næsebor. Kilde: www.ddd.dk - Den Danske Dyrlægeforening

Eksempel på lukkede næsebor. Kilde: www.ddd.dk – Den Danske Dyrlægeforening

Eksempel på åbne næsebor. Kilde: www.ddd.dk - Den Danske Dyrlægeforening

Eksempel på åbne næsebor. Kilde: www.ddd.dk – Den Danske Dyrlægeforening