Det er som om, at alle andre end mig har en lille hundehvalp for tiden – og jeg er virkelig ved at være hvalpeskruk! Derfor er det tid til hvalpetema på bloggen. Men hvad kan I så forvente at læse om?

Der vil komme indlæg om forberedelserne før du får en hundehvalp, den første tid, samt træning, socialisering og miljøtræning af den lille hvalp. Der vil komme indlæg med MASSER af billeder, af skønne hundehvalpe, med hvalpehygge, hvalpe-leg og frække hundehvalpe.

Kioko efter kun få dage hos os.

Kioko efter kun få dage hos os.

Når nu jeg er så hvalpeskruk spørger I nok jer selv: “Jamen hvorfor køber hun så ikke en hundehvalp?”. Og sagen er, at en hundehvalp bare ikke ville have den helt perfekte start på livet lige nu i vores “familie”. Jeg har travlt med studierne, og Daniel har travlt med sit nye arbejde. Desuden synes jeg, at Kioko har en alder, hvor jeg gerne lige vil vente lidt længere med at få en hvalp ind i hans hjem. MEN! Vi skal have en hundehvalp – og det bliver sandsynligvis til næste sommer, hvor Kioko er 4,5 år, og hvor jeg skal starte på mit speciale på universitetet, og derfor har meget tid herhjemme.

Og en hundehvalp er en stor beslutning. Derfor er jeg da også allerede begyndt at tænke over, hvad det skal være for en hund. Skal det være en Japansk Spids, eller skal vi have en helt anden hunderace? Skal den være opdrættet i Danmark, eller søger vi til udlandet? Skal det være en udstillingshund, eller kun agilityhund? Det er bare nogle af de spørgsmål der dukker op, når man går og overvejer hund nr. 2

Der er nogle ting, som vi allerede er sikre på: Vi skal have en hanhund og det skal være en agilityhund. Snakken har været oppe om, om vi skulle have en Border Collie. Hvorfor? Fordi jeg er blevet besat af at løbe agility, og fordi en Border Collie er den ultimative agilityhund – men jeg går stadig og tænker meget over, om jeg kan se mig selv med en Border Collie? Det er et stort spring, fra Japansk Spids til Border Collie, og jeg er ikke sikker på, om det er rigtigt for mig. Hvis dette valg skal blive en realitet skal jeg i hvertfald ud og se Border Collierne under andre forhold end jeg er vant til (på agilitybanen). For det er jo ikke kun en agilityhund, men mest af alt en familiehund vi skal have!

En Japansk Spids virker som det mest oplagte valg. Jeg kender racen, elsker racen, har stort kendskab til racen, og elsker alle de mennesker der er omkring mig i denne “verden”. Hvis det bliver en Japansk Spids igen, bliver det en hund der skal udstilles, og skal løbe agility – så bliver det sandsynligvis også en hund fra udlandet, fordi jeg netop har fået tilpas meget kendskab til racen til, at jeg godt ville turde dette.

Nok om mig, og mine hvalpeplaner! I de kommende dage, kommer der masser af hvalpe på bloggen, så hvis du er hvalpeskruk som mig, er det på eget ansvar at kigge på bloggen i de næste dage!

Kioko hos avler kort tid inden vi skulle overtage ham.

Kioko hos avler kort tid inden vi skulle overtage ham.