Dette indlæg behøvede faktisk ikke, at komme ind under temaet om “hvalpeforberedelse”. For det er en øvelse, som også voksne hunde skal kunne, og som MANGE voksne hunde ikke er så gode til.

Nemlig at komme når man kalder!

Et godt indkald er nemt at lære en hvalp. Hvalpene søger i forvejen deres mennesker, hvorfor man blot skal forstærke denne adfærd, og sætte en kommando på.

Kald på hvalpen mange gange hver dag – både ude og inde – og beløn HVER GANG. Belønningen skal helst, i mine øjne, men behøver ikke at være: godbidder! Godbidder virker, fordi hunden straks forstår, at det den gjorde var rigtigt. Udover godbidder kan man bruge legetøj og leg, samt bare at rose med stemmen. Alle ting i kombination, er selvfølgelig det bedste.

Kommer hvalpen ikke når du kalder, er det sandsynligvis din egen skyld. Du skal kun kalde på hvalpen, når den ikke er i færd med et eller andet, der er mere spændende. Hvis den står og snuser til noget vildt spændende, eller leger med sit yndlingslegetøj vil du sandsynligvis være mindre interessant, og hvalpen gider ikke komme – så lad vær’ med at kald – for et mislykkedes forsøg på indkald, ødelægger dit indkald.

Hvis du skal lære din voksne hund et bedre indkald foreslår jeg dig, at starte på samme måde. Kald kun på hunden, når du tror den vil komme og beløn ALTID (og jeg mener hver eneste gang). Et sikkert indkald, handler i bund og grund om, at det skal kunne betale sig for hunden at komme når du kalder.

Kioko får stadig en godbid en gang i mellem når han kommer ved indkald. Han ser det som nok belønning med et “dygtig”, men en godbid i ny og næ bekræfter ham i, at han var super dygtig!

cropped-14041793647_7cbb0c68b2_o.jpg

Kioko kommer altid som en raket, når jeg kalder på ham