Dette er det første indlæg i en serie af hvalpeforberedelse. Første indlæg er om “de første nætter”. Jeg har godt nok haft hundehvalp før, men eftersom det er 4 år siden er det en god idé at få genopfrisket hvad det nu lige var, der var så vigtigt.

Indlæggene om hvalpeforberedelse kommer derfor til at handle om ting som “de første nættter”, miljøtræning, indkøb af hvalpeartikler, import af hvalp fra Sverige og meget mere. Hvis du, ligesom jeg, snart skal have hundehvalp, er det derfor en fremragende grund til at læse med på bloggen de næste uger.

IMG_6308

Det er godt med et tæppe fra avleren, som dufter trygt af hunde-mor.

DE FØRSTE NÆTTER
Forestil dig det her: Du er 8 uger gammel, du bliver taget væk fra din mor, dine søskende og alt hvad du kender, og skal bo med en vildt fremmed, et vildt fremmed sted og skal prøve på at sove – det lyder i mine ører ikke særlig rart!

Ikke desto mindre, så er det virkeligheden, når hvalpen skal “flytte-hjemmefra”. Nogle hundeejere mener, at hvalpen fra starten af skal lærer at sove alene – men her står jeg meget stejlt – det er jo en BABY for guds skyld!

Hunden er et flokdyr, og har været vant til at være en del af en flok fra den var helt lille. Både at tage dens gamle flok, og dens “nye flok” fra den, er simpelthen synd, synes jeg. I det mindste i de første nætter.

Det bedste, synes jeg, er at lade hvalpen sove på et tæppe eller en kurv lige ved siden af min seng. På den måde bliver jeg også hurtigt vækket, hvis hvalpen bliver ked af det, eller bare skal ud og tisse.

Hvor Kioko skal sove de første nætter har jeg ikke besluttet mig for endnu. Det kommer helt an på situationen, hvordan de to tager imod hinanden osv. Har I nogle erfaringer med, om den gamle og nye hund bør sove hver for sig de første nætter?