Når man ejer Japanske Spidser bliver man ofte stillet ét spørgsmål: “Er de(n) ikke svære at holde ren(e)?”. Og nej det er de ikke. Alligevel har de jo som de fleste andre hunde altså godt af at komme i bad engang i mellem. Mine hunde kommer i bad når de skal på udstilling – det har de så ikke været i snart 1 år, så derfor kommer de snart i bad alligevel. Men de er altså hvide, og har ikke været i bad i næsten 1 år! Det synes jeg da siger lidt om, hvor selvrensende deres pels egentligt er.

Hvilken shampoo bruger jeg så?

Tidligere brugte jeg KWs hundeshampoo til hvide hunde, som jeg har vist herunder:

KW

KW shampooen var jeg egentlig ret glad for. Den gav et resultat hvor hundene var super smukke hvide bagefter, men desværre syntes jeg at Kiokos pels blev lidt for blød – og ja, det er altså et problem! En Japansk Spids’ pels skal ikke være softy, soft, men må godt være en smule strid. Derfor prøvede jeg et andet mærke, som jeg fik anbefalet af en hundefrisør jeg kender, som netop også mente, at KW gav en lækker, blød og til tider for blød pels.

Jeg skiftede til B&Bs shampoo med lavendel. Det valg kan jeg helt sikkert anbefale til jer andre. B&B er økologisk, dufter lækker af lavendel og indholder samtidig aloe vera, og er således en allergivenlig shampoo. Den gør også mine hunde fine, hvide, så jeg kan klart anbefale B&Bs shampoo, som jeg har vist øverst i indlægget, og som i øvrigt kan købes her.

Desuden anbefaler jeg aldrig ejere af Japanske Spidser at bruge balsam/conditioner i pelsen. Som nævnt ovenfor, bliver pelsen let FOR blød, og det medvirker balsamen altså også at den gør.