Der er én ting de fleste hundeejere kan blive enige om, når det kommer til hundefoder. Vores hunde skal have et godt foder. Men når vi så skal blive enige om, hvad et godt hundefoder egentlig er, skilles vandene, og hundefolk kan blive rav-ruskende-uenige!

Nogle fodre med tørfoder, andre med vådfoder og nogle med madrester. Nogle køber det dyreste fodermærke, andre det billigste fra supermarkedet. Nogle har nærmest et religiøst forhold til et fodermærke, mens andre shopper lidt forskelligt.

3D 12.5kg ESSENTIAL FOODS SUPERIOR LIVING

Mit eget forhold til hundefoder er, at min hund primært får tørfoder, og at jeg prøver mig frem for at finde det, der passer bedst til min hund, dér hvor den er i sit liv lige nu. Som hvalp fungerede Kioko super godt på Eukanubas hvalpefoder efter at have prøvet både Hills og Royal Canin. Som unghund havde vi fantastiske oplevelser med Essential Foods Stamina, og lige nu er han røget over på Royal Canins standard foder (og på Royal Canins energi-foder 2 dage før træning og stævner).

Mit bedste råd er således, at finde det der fungere bedst til DIN hund. Nogle hunde fungerer bedst på korn-frit foder, andre på BARF. Og så er der dem som min, der bare skal have noget der smagsmæssigt er godt nok, til at opretholde appetitten på et niveau hvor han ikke taber sig for meget.

For en konkurrencehund, som Kioko, og for andre aktive hunde er det i særdeleshed vigtigt at finde et hundefoder der kan holde energiniveauet “oppe”. Jeg har før set eksempler på hunde, der decideret kollapser under deres aktivitet, og det er simpelthen den mest uheldige situation du kan ende i.

15-06.5

Stadigt flere hundefolk sværger til kornfrit foder. Argumentet er, at hunden stammer fra ulven, og ulven spiser kød. Dette argument er jeg ikke helt overbevist af, da hunde ikke genetisk ligner ulven særlig meget længere. At nogle hunde fungere bedre på et kornfrit hundefoder synes jeg derimod lyder som en helt plausibel grund til at sværge til kornfrit.

Når du skal se på, om din hund fungerer optimalt på sit foder kan du med fordel se på hundens: pels, vægt, energiniveau, afføring og afførings hyppighed.

Har du nogle gode- eller dårlige oplevelser med et bestemt fodermærke? Eller har du bare en historie du har lyst til at dele? Så smid en kommentar til indlægget her!