Kioko gør det hele tiden – lægger hovedet på skrå. Han gør det især når jeg taler til ham, og siger nogle ord, som han forbinder med noget rart.

IMG_1542

Jeg har før skrevet om hundesprog her på bloggen, og at lægge hovedet på skrå er en af hundens måder at kommunikere med sit menneske på.

Nyere forskning viser, at hunde især gør det, når de er bekymrede og vil vise empati. Således er hunde, der ofte lægger hovedet på skrå, oftest meget empatiske.

Kioko gør det ofte i forbindelse med nogle specielle ord “tur”, “Tjack”, “Kødben” og flere… Jeg har lige samlet lidt af Kiokos “hovedet på skrå”-billeder.

Du skal dog huske at være opmærksom på, at hvis hunden overdrevent læner hovedet til den ene side, kan det være et tegn på at der er noget galt. Hvis hunden også samtidig ryster meget på hovedet, gnider og kradser i øret kan det være et tegn på en øre-infektion, og hvis du oplever dette bør du i den grad kontakte din dyrlæge, da dette kan udvikle sig til noget alvorligt.

Hvis din hund, ligesom Kioko, blot virker nysgerrig og empatisk, og ikke viser andre tegn på sygdomme, er der ingen grund til bekymring!

IMG_1985

IMG_9005 IMG_1898