1. oktober! Det må vidst være lidt af en højtid for hundefolket. Hvorfor? Jo, der er flere grunde…

Fra 1. april til 30. september må hunde ikke løbe løs på stranden. Dette blev indført for nogle år siden, fordi hundene efter sigende generede badegæsterne. Ærgerligt synes jeg, da vores hunde ofte ELSKER en dukkert i de varme sommermåneder. Men husk lige, at det må den godt – du skal bare selv hoppe med, da hunden skal beholde snoren på.

Men 1. oktober betyder, at hundene igen må løbe løs ved stranden – hvis du, vel og mærke, har styr på din hund.

2013-03-24-11-03-14

Kioko elsker at løbe langs stranden, og helst hvis han kan få lov at løbe efter bølgerne når de rammer strandkanten. Han elsker simpelthen bare at styrte derudaf og få vand mellem poterne. Voodoo har endnu ikke haft fornøjelsen af at prøve, men det skal han helt sikkert snart!

Udover at de fleste hunde nyder en tur langs stranden, byder turen også på masser af dufte og sanseindtryk. Hunden får fantastisk motion i det tunge sand, og en badetur er da også fantastisk motion.

Kort og godt – der er ingen grund til ikke at udnytte stranden. Men husk lige, at du SKAL have kontrol over din hund, før du slipper den løs.

Men hvad 1. oktober også betyder er, at skoven bliver lidt anderledes brugt. Jagten på flere typer vildt er nemlig gået ind, og det betyder at skoven også er besøgt af jægere og deres hunde. Jagtsæsonen er en fest for jagthundene, der bliver brugt og kommer til at udnytte deres rette element i denne tid.

Men selvfølgelig er jagtsæsonen også ret irriterende for dig, der havde planlagt en hyggetur i skoven, og som har en hund der ikke lige synes at skud og høje lyde er en del af hyggestemningen. For dig betyder jagtsæsonen, at du måske skal overveje din skovtur en ekstra gang. Men du kunne jo bytte skovturen ud, med en strandtur?