Nogle gange skal man simpelthen huske at reflektere over, hvad der skal til for at blive bedre. Det gør jeg selv tit, og her er fem ting jeg skal blive bedre til når jeg løber agility med Kioko.

1. Tage chancer! Jeg er god til bare at tage den sikre løsning, og den sikre løsning er bare ikke altid den bedste løsning. Jeg skal blive bedre til at tage chancen, og håbe på at det lykkes.

2. Lav blindkryds i stedet for altid at lave det sikre forkryds. Jeg har fået mig lullet ind i, at det bare er mest sikkert at lave et forkryds og tabe den tid jeg nu engang taber ved det, i stedet for at lave blindkryds og få noget mere fart i hunden.

3. Tydelige signaler! Jeg bliver nødt til at lave meget tydelige signaler, men uden at oversignalere (det lyder modstridende, hva?). Jeg skal sørge for at vise Kioko retninger, men jeg skal ikke gøre retningen så klar, at Kioko bliver trukket helt ud af sin løbebane

4. Få fart på. Jeg skal tro mere på at Kioko gør som jeg viser ham, og give den gas selv. Jo mere fart jeg har på, des hurtigere løber Kioko.

5. Kald på Kioko i det helt rette øjeblik. Kald ikke inden han springer, men når han har sat af! Hvis jeg kalder for tidligt stopper han op, hvis jeg kalder for sent laver han en kæmpe bue! Timing, timing, timing!

15-06.2

Her får jeg tydeligt vist Kioko retningen