DKK har netop offentligtgjort et indlæg på deres hjemmeside, Hunden, hvor de forsøger at gøre os hundeejere opmærksomme på 5 “sommertrusler” mod hunden. Jeg synes, at DKK har fat i noget i deres indlæg, og derfor vil jeg dele deres 5 “sommertrusler” mod hunden med jer:

1. Hedeslag
Hunde skal have mulighed for at søge skygge i sommervarmen. Husk især på, at hunden ikke må efterlades i en sommervarm bil, selvom temperaturen udenfor ikke synes særlig varm. Læs blandt andet mit indlæg om varme biler her!

2. Flåtbid
Flåter kan overføre sygdomme til hundene, blandt andet Borreliose. Husk at forebygge flåter og fjern dem hvis de alligevel skulle sætte sig fast. Jeg bruger Bravecto tabletten til at forebygge flåter og lopper til Kioko. Læs om tabletten her.

3. Picnic–rester
Det siger sig selv, at hunden ikke skal spise rester af mad, som hundeejeren ikke ved hvad er, og ikke ved hvor gammelt er. Der findes en lang række madvarer som hunde ikke skal spise, og derudover skal hunde naturligvis ikke spise skarpe ben eller engangsspyd fra grillen. Pas også på når i tænder kul til grillen.

4. Hvepse– og bistik
Jeg er hvert år nervøs for bier og hvepse fordi Kioko simpelthen ikke kan lade dem være lige meget hvor meget jeg prøver at forhindre ham! Udover at hunden kan blive stukket af bier og hvepse, kan de også få en allergisk reaktion. Har I nogle gode råd til at lærer hunden at man ikke skal fange bier og hvepse???

5. Algeforgiftning
Mange hunde elsker at bade i vandet ved både søer og havet. Men vandet kan indeholde giftige alger og derfor er det vigtigt at hunden ikke får slugt en hel masse algevand.

Køn er han ikke når han er våd, men Kioko elsker at bade i søer og havet om sommeren.

Køn er han ikke når han er våd, men Kioko elsker at bade i søer og havet om sommeren.

Reference: http://www.hunden.dk/Hunde-nyheder/SeNyhed/?ID=10185