Forleden skrev jeg et indlæg om ernæring af den voksne hund. Men ernæring af hundehvalpen er især vigtigt, da hvalpen skal udvikle sig meget, på kort tid. Dette indlæg handler om ernæring af hundehvalpen.

IMG_6290

HVORFOR SKAL HVALPEN HAVE HVALPEFODER?
En hvalp skal nå sin fulde størrelse i løbet af ca. 1 år. Det betyder, at udviklingen sker relativt hurtigt. Hunden skal derfor bruge et foder der giver, den bedste start på livet.

En af de vigtigste ting er at huske, ikke at skifte foder pludseligt! Hvis hvalpen er vant til et foder fra avler er det nødvendigt at lave et gradvist skift, når hvalpen skal bruge et andet foder. Et pludseligt skift kan betyde, at hvalpen får rigtig ondt i maven.

Et godt hvalpefuldfoder indeholder alt hvad hvalpen behøver.

Nyere forskning viser i øvrigt, at hvalpe skal være slanke. Doseringsvejledningerne på fodersække, skal altid tages som en anbefaling. Foderproducenterne vil naturligvis også gerne forsøge at sælge dig lidt mere foder end du har brug for. Men hvalpe bør holdes slanke, da det kan betyde: en længere levealder, samt færre fedtceller og mindre risiko for overvægt som voksne. Desuden forebygges HD af at hvalpen er slank, samtidig med at hvalpen vokser langsommere når den holdes slank.

FORSKELLEN PÅ HVALPEFODER OG VOKSENFODER:
Udover at hvalpefoderet skal indeholde de samme ingredienser som et voksenfoder, er det vigtigt at foderet indeholder O-mega3 kilden DHA. Forskning har vist, at hvalpe der har fået DHA i hvalpeperioden får en bedre hukommelse og indlæringsevne som voksne.

409381_2714379332396_1044317625_32710856_1240796421_n

Vigtigst af alt er, at du bruger din sunde fornuft når du vælger et hvalpefoder. Hvis hvalpens pels, energiniveau, afføring, aktivitetsniveau eller hvalpens vægt ændrer sig er det værd at overveje at skifte foder.

Det er lidt forskelligt, hvor længe det anbefales at bruge hvalpefoder. Det kommer dels an på, hvilket foder du har valgt, men også hvor stor en hund du har. Store hunde skal naturligvis vokse mere end de små, og derfor er det vigtigt at hundene ikke vokser for hurtigt.