For tiden har jeg et tema om, ernæring af hunde her på bloggen. Og selvom jeg ævler om, hvor vigtig god ernæring af vores hunde er, ja så er jeg altså ikke hellig!

Fodring af hunde handler, ligesom ernæring af mennesker, om at holde balance. Vores hunde skal som udgangspunkt leve sundt, men der sker altså heller ikke noget ved, at vi engang i mellem forkæler vores hunde med “hundeslik”.

Du må ikke give din hund menneskeslik!

Men når jeg køber godbidder og tyggeben til Kioko, ser jeg ikke særlig meget på ingredienserne. Godbidder skal være lækre, og ligesom vi mennesker, er lækkert ikke altid sundt! Kioko elsker gulerødder og agurker, som for så vidt er okay sundt, men en hund er et rovdyr, og derfor er dette alligevel ikke den bedste snack!

Der findes hundegodbidder, som jeg ikke ville give min hund. Men det handler simpelthen om, at jeg f.eks. ikke synes at en hund skal have tilsat sukker i noget hundemad! Jeg ved, at dette kan gøre mig upopulær, men jeg synes simpelhen ikke, at vores hunde har nogen gavn af tilsat sukker – heller ikke fordi den lige skal smage lidt menneskemad.

For min hund må gerne få menneskemad – men ikke hvad som helst. Han får kogte ris med sovs, kylling, kogte grøntsager, vandmelon, agurker, gulerødder og meget mere. Men jeg tænker altid over, hvad han får tilbudt.

Tænker du over, hvad du giver din hund? Og tænker du over, om det du giver din hund gavner dig eller hunden mest? Jeg er ikke hellig, og giver også min hund lækre ting fra køleskabet, som kødpølse, leverpostej og andet lækkert, men jeg tænker over HVAD jeg giver min hund, og hvad jeg især ikke synes hører til i hundens skål.

Pedigree dentastix er hunde-"slik".

Pedigree dentastix er hunde-“slik”.