Der findes et hav af forskellige fodermærker på det danske marked, og det kan være en jungle at finde rundt i. Derfor er der ernæringstema på bloggen i denne uge.

I løbet af ugen vil der komme indlæg om fodring af voksne hunde, hvalpe, aktive hunde, samt af hunde med specielle behov!

Det er vigtigt at kigge på doseringsvejledningen på foderet, men også at tilpasse fodermængden til hundens aktivitetsbehov. Det er naturligt, at den hårdtarbejdende hund, skal have et mere energirigt foder, end sofahunden.

14884075265_b502bbde70_o

Vores hunde er rovdyr, hvorfor det er vigtigt at den primære ingrediens i hundefoder er: kød! Det der står øverst på ingredienslisten i et foder, er det der er den primære ingrediens, så her er det altså let at se, om der står kød øverst, eller der, som mange steder, står korn. Nogle gange står der “kød og animalske biprodukter” som primær ingrediens, men dette skal du være påpasselig med at vælge, da det kan være en dårlig proteinkilde foderet har.

Som en tommelfingerregel gælder det også, at jo mindre foder hunden skal have (pr. kilo hund), des bedre er foderet – men dette er kun en tommelfingerregel.

GODE TING I FULDFODERET TIL DEN VOKSNE HUND:
Roetrævler og FOS – holder mave og tarme i orden
Morgenfrueekstrakt – har gavnlige effekter på aldringen
Øl-gær / Gær – B-vitaminer
E-vitamin – Antioxidanter
Hørfrø – Kilde til Omega3
Natriumhexametafosfat og Polyfosfat krystaller – Forebygger og mindsker mængden tandsten

Jo flere af ovenstående der fremgår af ingredienslisten, des bedre!

Husk desuden, at hundens primære foderkilde bør være hundemad, og ikke menneskemad! Hunde har andre behov end vi mennesker, og det skal vi naturligvis huske på.