Det har krævet lidt af mig at skrive dette indlæg. Det kommer tæt på nogle af mine store følelser, samtidig med at det måske lidt er noget man ikke skilter med når man har avlshunde. Men altså – det gør jeg så, kan I læse…

Jeg har længe været bekymret for Voodoo – meget bekymret! Voodoo er en helt vildt sensitiv hund, som reagerer kraftigt på høje lyde, hurtige bevægelser og fremmede situationer. Han er mest komfortabel i min og Daniels nærhed, og det er der som sådan ikke noget i vejen med.

Alligevel har jeg bekymret mig så meget, at jeg har haft søvnløse nætter, og brug for meget alenetid.

Jeg har haft en stærk formodning om, at Voodoo i virkeligheden havde et nedsat syn eller måske endda næsten var blind. Og hvordan kan man så lige bilde sig sådan noget ind, tænker I måske?

Voodoo har altid været tilbageholden når vi kom hjem fra arbejde – i det mindste da han var lidt yngre. Han stod længe og stirrede på os, indtil vi sagde: “Hej Vooodoo”, hvorefter han brød ud i en stor glædesrus. Det var som om, at han ikke kunne se at det var Daniel og jeg, som trådte ind af døren… For nogle uger siden da vi gik tur, gik Daniel 5-6 meter foran os, uden Voodoo havde set det. Daniel vendte sig om og kiggede hen på Voodoo, som rejste børsterne og skældte ham voldsomt ud, indtil Daniel sagde “Hey Voodoo, det er jo bare mig”. Der slog det os begge to, at han måske havde et dårligt syn. For første gang, sagde Daniel det til mig, uafhængigt af hvad jeg selv havde sagt.

Jeg havde læst om, at der var opdaget en øjensygdom blandt nogle enkelte Japanske Spidser i Sverige, og derfor blev jeg bekymret. Jeg kunne ikke slippe tanken igen, og jeg kunne mærke til sidst, at jeg måtte have vished.

Derfor bookede jeg en tid til øjenundersøgelse hos Ringe Dyrehospital. Hos Ringe Dyrehospital arbejder en af landets dygtigste dyrlæger med speciale i øjenkirurgi, sygdomme i øjet og behandling af øjensygdomme. Jeg tog en beslutning om, at det måtte vi simpelthen gøre for Voodoo.

Og lad os lige slå fast, at grunden til, at jeg ikke havde gjort det noget før IKKE er, at jeg ikke har villet betale regningen. For lad mig nu sige det ærligt, og sige noget jeg aldrig troede jeg skulle sige om en dyrlægeregning: det var hamrende billigt! Jeg tror jeg kom af med 800 kroner for, at en af landets dygtigste på området brugte intet mindre end en hel time på Voodoo!

Nå, men det var ikke dét jeg ville skrive om!

Voodoo blev øjenundersøgt, og som dyrlægen sagde til mig: Han har de smukkeste, sundeste øjne! Den hund fejler ingenting, anden end at være sensitiv.

Der faldt en sten fra mit hjerte.

Endelig kunne jeg få ro i maven. Voodoo er ‘bare’ sensitiv – det kan jeg da arbejde med!

Jeg føler mig lidt, som en hønemor. Tænk sig at have bildt sig selv sådan noget ind? Men på den anden side. Hvis jeg ikke skulle bekymre mig for min hund, hvem pokker skulle så? Og hvad nu hvis han rent faktisk havde et dårligt syn? Så ville jeg da bedre kunne hjælpe ham, hvis jeg bare vidste at det var dét der var med Voodoo. Ja det ville i virkeligheden være en stor hjælp for mig til, at kunne give min hund det bedste liv! Og ja, så ville der komme til at stå på hans stambog at han havde en øjensygdom, men så skulle han da ved den gode grød heller ikke bruges i avl alligevel. Jeg ville ikke kunne bære at gå med tanken meget længere, og det tror jeg i virkeligheden heller ikke Voodoo kunne. Han kunne jo godt mærke på mig, at jeg syntes der var noget galt – og så troede han måske også (hvad ved jeg), at der var noget galt?

Og nu skal I ikke tro, at alt om Voodoo er store bekymringer og massevis af tårer.

Voodoo er, som jeg altid siger, en hund med store følelser, og en hund der giver MIG nogle store følelser. Jeg troede ALDRIG jeg skulle få en hund der kunne måle sig med Kioko, men det kan Voodoo altså. Ikke at han er bedre hund, for det kan jeg ikke sige at han er, eller ikke er. Men han er fantastisk.

Voodoo er en kærlighedshund, og han giver mig mere kærlighed end Kioko nogensinde har gjort – måske fordi han i særdeleshed holder sig fra fremmede, har han netop ekstra meget brug for mig.

Verdens kønneste ansigt <3

Verdens kønneste ansigt <3