Handling er en svær disciplin og derfor tager jeg hatten af for dem der virkelig bare har et naturligt talent for det

Handling er en svær disciplin og derfor tager jeg hatten af for dem der virkelig bare har et naturligt talent for det

Alting kan ikke altid være rosenrødt og slet ikke i konkurrenceverdenen! En ting der virkelig kan pisse mig af i udstillingsverdenen er dobbelthandling!

Dobbelthandling betyder, at der ikke kun er én person (handleren) der fremviser hunden. Dobbelthandling kan tage mange former og den mest ekstreme form er vel, at der skiftes handler midt i en bedømmelse. Men dobbelthandling er også, når der står en ude på sidelinien, og kalder, pifter eller vifter med arme og ben for at få hunden til at fremvise sig – og det er, efter min mening, SLET ikke i orden!!!

Jeg vil gerne understrege, at dobbelthandling ikke finder sted i min race, og hvis det gjorde ville jeg selv sige det til dommersekræteren, fordi det ikke giver en lige fremvisning af alle hundene. Det er simpelthen ikke fair, at nogle har hundens bedste ven til at stå og kalde udenfor ringen, mens andre ikke har!

Grunden til, at jeg bringer emnet på banen er, at jeg for nogle måneder siden var til udstilling i Fredericia, og forinden os var der en anden race i ringen, hvor der virkelig blev dobbelthandlet for groft (kun af én enkelt kennel/avler). Det betød, at hunden stod super flot og kiggede fordi der sad én, som hunden tilsyneladende var glad for, udenfor ringen og viftede med legetøj, kaldte, piftede og virkelige fangede ikke mindst hundens, men alles opmærksomhed. Efter at det havde stået på i virkelig lang tid, gik dommersekretæren hen og sagde til hende der dobbelthandlede, at man (jeg citerer) “ikke må dobbelthandle meget”. Og der blev jeg virkelig mundlam – ikke nok med at DKK ikke særlig ofte håndhæver reglerne om, at dobbelthandling ikke er tilladt, men man må åbentbart godt dobbelthandle lidt, bare ikke så meget?

Havde det fundet sted mens jeg havde udstillet min hund, havde jeg indstillet en klage til DKK, men eftersom det aldrig har fundet sted hos os Japansk Spids handlere (klap på skulderen til mine konkurrenter og medudstillere) nøjes jeg med et surt opstød over at det finder sted på DKKs udstillinger!

Masser af kærlighed til alle jer, der handler jeres hunde helt frit og uden “hjælp” fra sidelinien <3