Hvis jeg ser lidt tilbage i tiden, tilbage til inden Voodoos kemiske kastration  (læs mere her). Så føler jeg mig som et vildt egoistisk menneske! Jeg havde mere brug for at realisere mine egne drømme, end at respektere min hund. Noget jeg har lært, at jeg aldrig igen skal gå på kompromis med – altså respekten for min hund…

Voodoo er nemlig blevet kemisk kastreret. Det kan I læse mere om her.

En kemisk kastration der har vist sig, at være den bedste beslutning jeg nogensinde har taget for Voodoo. Faktisk den bedste beslutning jeg nogensinde har taget på vegne af et andet levende væsen! Det handlede virkelig om, at tage den beslutning der var den bedste for min hund – at lade mine egne behov komme i anden række, og give min hund den chance den fortjente…

Det er nemlig det Voodoo har fået. Den chance han fortjener…

Voodoo har fået muligheden for at samle sine tanker. At samle sig som hund, og blive en hund, der kan hvile i sig selv. Det betyder ikke, at Voodoo er blevet kedelig – bestemt ikke(!) – det betyder derimod, at Voodoo har fundet ud af hvad der gør ham glad, og hvad han skal bruge sin energi på.

Han bruger sin energi på at være glad. Han bruger sin energi på at løbe – for han elsker at løbe! Han bruger sin energi på at blive nusset – for han elsker at blive nusset. Han bruger sin energi på at være nysgerrig.

Voodoo skal ikke længere bruge energi på at lade sig styre af sine hormoner. Han har ikke længere brug for konstant at være på vagt. Han har ikke længere brug for, at være bange for omverdenen for at kunne fokuserer på de mange ting der foregik i hans hoved.

Efter Voodoo fik implantatet med kemisk kastration, har jeg aldrig været i tvivl.

Det er dét bedste der er sket for min hund.

Reaktionerne jeg har mødt har været meget forskellige. Dem der kender og har kendt Voodoo i det sidste års tid, er enige om, at Voodoo har det meget bedre nu end før. At han er mere glad.

Dem der ikke kender Voodoo så godt, og som går op i udstilling, avl og opdræt har naturligt nok været mere skeptiske. Det forstår jeg godt – for sådan havde jeg det også selv tidligere!

Jeg må bare sige igen…

Det har ændret Voodoos liv, og hans liv er blevet meget mere harmonisk.

Jeg er færdig med at være egoistisk.