For nogle måneder siden, afholdte jeg en “5 days of trick”-challenge. At lærer fem nye tricks på fem dage var lidt af en mundfuld, men mange af jer læsere var egentligt begejstrede for at tage udfordringer op med tricks. Og Voodoo ELSKER tricks – det betyder nemlig oftest rigtig mange godbidder!

Derfor introducerer vi nu “Trick of the month”, hvor jeg hver måned vil introducere mine hunde, og jer læsere, for et nyt trick!

Tricket kan være meget let eller lidt svært, men hvis I har nogle forslag er de meget velkomne!

I denne måned har Voodoo lært kommandoen “Duk dig!”. Det var egentligt meningen, at han skulle lærer at spille død, men vi begyndte med klikkeren at ‘shape’ ham ind i øvelsen, og det viste sig hurtigt, at Voodoo meget hellere ville tilbyde at dukke sig. Altså at ligge hovedet helt ned på gulvet og fastholde det.

Derfor trænede vi videre ud fra, hvad han selv tilbød!

Han fik i starten klik og godbid, bare for at lægge hovedet ned mod gulvet kortvarigt, også selvom det ikke helt lå på gulvet. Lidt senere skulle hovedet røre gulvet helt, og så skulle han holde positionen længere og længere. Nu, hvor øvelsen sidder lige i skabet, kan han gå direkte fra en “stå”-position, kaste sig ned på maven i en “duk dig!”. Det er da meget sjovt – og Voodoo elsker det! Det er blevet til én af de kommandoer han selv tilbyder, når han gerne vil have mig til noget!

Skal jeres hunde lærer at dukke sig? Eller at spille død, som var min første tanke at Voodoo skulle kunne? Måske bliver det næste måneds “Trick of the month”!

This slideshow requires JavaScript.