En af mine veninder prøvede denne leg / aktivering med sine hunde, og da jeg synes det så vildt sjovt ud ville jeg prøve med Kioko.

Aktivering behøver nemlig ikke kun være med dyrt aktiveringslegetøj. Her er en lille leg hvor vi bruger nogle plastikkrus, en balje og selvfølgelig godbidder!

Kioko har aldrig været god til at hente ting på kommando og heller ikke til at samle ting op – der ikke var et kødben eller legetøj. Derfor var det lidt en udfordring for ham, hvordan han skulle løse denne opgave. Da han indså, at det virkelig var nemmest at løfte kopperne op med munden, tog han dem meget forsigtigt op. Jeg hjælper ham stadig en del, da det er første gang han prøver. Man skal altid sørge for at hunden ikke bliver stillet urimeligt høje krav når den skal lære nye ting som dette – derfor var skridt 1, at han selv skulle tage kopperne op.

Jeg synes han ser ret sød ud!!! Han tænker lige over, om det ikke er nemmere at tage de kopper der står over ved mig et par gange 🙂

Har I nogle forslag til aktiveringslegetøj, uden at man skal give en formue for det? Jeg synes at kopperne her er mindst ligeså sjovt som det dyre aktiveringslegetøj man kan købe rundt omkring.