Først og fremmest vil jeg gerne ønske jer et rigtig godt nytår. Jeg håber at I alle, både 2- og 4-benede kom godt ind i det nye år, uden for meget nytårslarm for hundene.

Nytåret var Voodoos første af slagsen, og vi kunne allerede mærke for nogle dage siden, da de begyndte at skyde fyrværkeri af her i området, at dét ikke lige var noget for Voodoo. Hver kan han hørte en larmende raket fór han op og gøede og var helt stresset. Stakkels lille mand.

Jeg besluttede derfor, et par dage før nytår, at jeg måtte gøre et eller andet for at hjælpe ham igennem denne aften. Så jeg tog turen forbi Odense Dyrehospital og fik lidt råd. Veterinærsygeplejersken sagde, at det var rigtig svært at rådgive om, men at der findes flere håndkøbs præparater at vælge imellem – de to der var på lager hos dem var Adaptil feromonhalsbånd og Kalm fodertilskud til forebyggelse af angst og stress.

Jeg valgte Adaptil. Udelukkende fordi jeg aldrig havde hørt om Kalm, og havde hørt rimelig godt om Adaptil.

Men altså… Det dyre halsbånd til over 250 kroner virkede ikke en fløjtende fis! Voodoo var præcis ligeså bange for fyrværkeriet, som de tidligere dage, og havde en rigtig skidt dag og aften. Jeg kan selvfølgelig ikke sige, hvordan det havde været uden halsbåndet, da han jo havde det på, men jeg følte slet ikke det hjalp ham!

Én ting der hjalp bedre var, da vi lidt hen på aftenen satte hans bur inde i soveværelset, hvor Voodoo også plejer at sove, rullede gardinerne for og lagde ham ind i buret. Vi lukkede i 2 minutter, og åbnede så igen. Men han ville faktisk bare gerne ligge derinde hele aftenen, og sagde ikke en lyd derinde. Det gav ham en smule ro at ligge derinde, og han kom kun lejlighedsvist ud i stuen for at kigge til os, og for at få en tår vand. Han kom ud til mig i sofaen klokken 24, hvor Daniel og vores gæster gik ud og så på fyrværkeri. Det var lidt hårdt for ham, men hjalp ham at komme op i sofaen og putte ved sin mor.

Kioko var som altid fløjtende ligeglad.

Nå, men Adaptil feromonhalsbånd – det har jeg så hermed ingen gode erfaringer med. Veterinærsygeplejersken sagde godt nok, at det virkede for nogle, men ikke for alle, så måske var vi bare uheldige, men ikke desto mindre må jeg have fat i dyrlægen i god tid næste år, så vi kan få en bedre løsning for Voodoo.

Hvordan gik det for jer nytårsaften? Og har I nogle præparater I kan anbefale mig at lede efter næste år? Måske vil I også bare lige smide en besked hvis I har gode erfaringer med Adaptil feromonhalsbånd, så andre måske kan få gavn af det.