Som de fleste af jer sikkert ved, så skal jeg så småt til at uddanne mig til DcH familiehundetræner, og har i det sidste halve år trænet et hold i DcH Højme. Familiehunde skal lære de basale færdigheder, for at få hverdagen til at fungere. Dette indlæg giver mit bud på 5 tricks eller kommandoer din hund skal kunne, og som den ville lære hvis den trænede på mit hold.

1. Kom
Kom er den aller vigtigste kommando. Udover, at det er praktisk at kunne kalde hunden til sig, er det også temmelig rart at hunden gider komme hen til dig. Slip aldrig din hund løs, før den har en god “kom”-kommando. Og en “kom”-kommando skal ALTID belønnes med en godbid, indtil hunden altid kommer. Ellers bliver din hund med garanti aldrig god til at komme.

2. Sit
Sit er en af de vigtigste kommandoer i min verden. Dæk ville i virkeligheden være ligeså god, men de fleste hunde synes at sit er nemmere at lære end dæk. Sit er nem at lære, så I får lige et lyn-kursus:

  • Placér dig foran hunden med en godbid i den ene hånd.
  • Bevæg langsomt og i én, rolig bevægelse din hånd med godbidden baglæns hen over hundens hovede. Hvis du har valgt en lækker godbid, vil hundens hovede følge godbidden.
  • Når hunden sætter rumpen i jorden siger du “sit” og giver godbidden med det samme – i samme sekund som numsen rammer jorden – timingen er vigtig – godbidden SKAL falde hurtigt.
  • Gentag øvelsen mange gange indtil hunden begynder at forbinde “sit” med at den sidder ned og får en godbid kan du vente lidt længere før du belønner med en godbid.

3. Giv pote
Okay – de to forrige var temmelig praktiske. Men livet skal ikke altid kun være praktisk, men også sjovt. Og en sjov kommando kunne være “giv pote”. Hvis din hund har lært sit er gi’ pote ret nem. Når hunden først har lært at give pote, er det typisk en af de kommandoer som hunden tilbyder, når den vil have noget af dig. Det gør mine i hvertfald. Kommer og “poter” mig…

4. Bliv
Bliv er endnu en af de praktiske kommandoer. Det er virkelig rart at man kan sætte eller lægge sin hund af og få den til at blive. Hunden skal lære sit eller dæk før den kan lære bliv, da stående bliv er svær at lære.

5. Dæk
Okay, sit var vigtig, men dæk er mere praktisk mange gange. I en dæk position er hunden mere fastfrosset end i en sit, og du vil opleve at din hund har nemmere ved at blive i en dæk position. Kioko HADER dæk, og derfor har vi altid trænet sit mest – han synes simpelthen at det er SÅ uretfærdigt at han skal ligge ned!

Voodoo kan stå <3

Voodoo kan stå <3