Jeg elsker at lærer mine hunde tricks. Og Voodoo, især, elsker at lære nye tricks. Derfor udfordrer jeg migselv, og mine læsere i en ‘5 days of tricks challenge’. Udfordringen går helt simpelt ud på, at hunden skal lærer 5 nye tricks på 5 dage – det er altså ét nyt trick om dagen.

For at det ikke bliver alt for nemt, må det selvfølgelig ikke være tricks hunden har lært for år tilbage, og som den skal ‘genlære’. Det skal være helt nye tricks, men må gerne være en videreudbygning på en tidligere lært øvelse. F.eks. hvis hunden har lært at give højre forpote, kunne den lærer at give venstre. Tricksene må godt være rimeligt simple, da et nyt trick på en travl hverdag, er en stor udfordring i sig selv.

Jeg har selv et par tricks i ærmet, som jeg tror jeg vil udfordre mig selv (og jer!) i, men hvis I har nogle gode forslag er de varmt velkomne. Jeg tænker dog altid over, at tricksene skal passe til hunden, det vil sige at Voodoo ikke skal lære noget der ‘larmer’ helt vildt meget, mens Kioko ikke skulle have lært noget hvor man skulle ligge på ryggen – hvis det var ham der blev udfordret. Denne gang er det Voodoo det handler om.

Vi starter udfordringen ‘5 days of tricks challenge’ i morgen, så hvis I er med på at have noget sjov med jeres hunde, og lære nogle nye sjove tricks, så følg med i ugens løb.

Jeg lægger videoer op hver dag, hvor I kan se vores træning hen mod målet, og det færdige resultat af øvelserne, også kan I jo få et godt grin, hvis vi ikke kommer helt i mål!

14041763350_88366d8bd4_b