I dagens challenge lagde Voodoo og jeg ud med, at forsøge at lærer Voodoo at ‘skamme sig’. Øvelsen går ud på at hunden skal løfte poten op og ligge den på næsen. Det var bestemt ikke noget for Voodoo, og vi endte med at droppe det.

Men det betyder ikke, at vi ikke har lært et nyt trick i dag.

I stedet tog vi hul på et trick som jeg har tænkt på at lærer ham længe. Nemlig at ‘lette ben’. Altså ikke at han skal strinte, men bare løfte benet ligesom om at han gør det. Jeg tror han vil have nemt ved at lærer det, da han ofte, mens jeg nusser ham under halen, står og tripper og løfter det ene bagben. Så vi prøvede at ‘shape’ den øvelse med klikkeren. Det gik mildest talt ikke særlig godt, da Voodoo fik en idé om at jeg slet ikke måtte røre hans bagdel, mens vi trænede – den hund får nogle gange sjove idéer.

Så vi ændrede strategi…

I stedet brugte jeg først, i videoen, lidt tid på at få lov at røre hans ben. Stille og roligt skal han så selv løfte benet, og sidst i videoen holder han faktisk benet oppe selv i et par sekunder. Det var hvad det kunne blive til i dag. Jeg glæder mig til at hører, hvor langt I er nået med jeres trick træning!